Green Label Gallery by Mountain Dew

On the 28th, 29th and 30th of August 2015 we were the proud hosts of the Green Label Gallery by Mountain dew. We had the great pleasure of working with Kult & Ace, Like Friends, Pepsico, and HP. Find out all about the event below.MOUNTAIN DEW GREEN LABEL GALLERY PRESENTEERT CROWD-SOURCED ART EXPOSITIE IN AMSTERDAM

ÉÉN TYPOGRAFISCH KUNSTWERK GECREEERD DOOR HONDERDEN CREATIEVEN VAN OVER DE HELE WERELD GECUREERD DOOR NEDERLANDSE ILLUSTRATOR VONIK

Amsterdam – 11 Augustus 2015 – #GreenLabelGallery #PiecesOfMind – Mountain Dew brengt samen met de Nederlandse kunstenaar Vonik een ode aan de typografie door in hartje Amsterdam de tweede editie van het succesvolle de crowd-sourced pop-up gallery concept, Green Label Gallery, te openen. Urban art talent van over de hele wereld krijgt hierdoor de kans om onderdeel te zijn van één typografisch masterpiece en om te exposeren in de bekende Vault17 gallery. Deelname is simpel: artistieke talenten kunnen hun typografische mind pieces uploaden via Instagram onder vermelding van #GreenLabelGallery #PiecesOfMind. Mountain Dew selecteert daarna samen met de host Vonik de werken die onderdeel uit gaan maken van het kunstwerk. De Green Label Gallery is gratis toegankelijk voor publiek van vrijdag 28 augustus tot en met zondag 30 augustus van 10.00 tot 18.00h. Bezoekers kunnen zelf ook ter plekke deelnemen aan het kunstwerk door hun eigen pieces of mind op één van de gallerywanden te tekenen.

De Mountain Dew Green Label Gallery: Pieces of Mind expo begint vrijdag 28 augustus als een hagelwitte ruimte met in het midden een galerie-kwaliteit printer – de HP Designjet Z6200 fotoprinter – en een grote berg markers. Gedurende 72 uur wordt de ruimte omgevormd tot één groot typografisch artwork. De kunstwerken worden in real time geprint en door Vonik, de curator van de tentoonstelling, tot een groot organisch, typografisch kunstwerk verwerkt. Vonik wordt hierbij ondersteund door haar vrienden van het creatief collectief Chaotic Bastards, illustrator Lienke Raben en illustrator/designer Jawgem.

What’s on your mind? Write it. Shout it. Draw it.
Van 11 tot en met 29 augustus kunnen beginnende en gevestigde artiesten van over de hele wereld hun eigen typografische mind pieces inzenden door artworks van hun quotes op Instagram te posten met #GreenLabelGallery #PiecesOfMind. De ‘pieces of mind’ kunnen op diverse manieren worden uitgevoerd: van digitale art en bewerkte foto’s tot zelfgeproduceerde street art; als het maar leesbaar is. De geselecteerde werken worden in de Vault17 gallery tentoongesteld waar ze onderdeel worden van één groot typografisch artwork. De losse werken zijn bovendien op het platform www.greenlabel.com/gallery te zien, zodat de pieces wereldwijd aandacht krijgen. Maar er is meer: deelnemers kunnen naast een visuele weergave van hun gedachten, ook een verbale uiting van hun hersenspinsels geven door op Twitter de #GreenLabelGallery #PiecesOfMind te gebruiken. Vonik en haar vrienden verwerken deze tweets vervolgens op een visuele manier in het masterpiece.

Vonik: “De Green Label Gallery: ‘Pieces of Mind’ expositie is een coole manier om de hedendaagse mogelijkheden en invloed van techniek op kunst te laten zien. Van over de hele wereld kun je nu deelnemen aan deze crowd-sourced expo, of je nu een full time professional of een enthousiaste amateur bent.”

De Green Label Gallery: Pieces Of Mind expositie is te bezoeken van vrijdag 28 augustus tot en met zondag 30 augustus van 10.00 tot 18.00h in de Vault17 gallery te Amsterdam. Bezoekers kunnen zelf onderdeel uitmaken van het kunstwerk door hun eigen Pieces Of Mind op één van de gallerywanden te schrijven.

Voor meer informatie over de Green Label Gallery en om alle inzendingen te bekijken, bezoek je www.green-label.com/gallery en gebruik je #GreenLabelGallery en #PiecesOfMind.


Over Mountain Dew
Mountain Dew is een dorstlessende frisdrank met een verfrissende citrussmaak. Het merk staat bekend om de gewaagde neongroene kleur van de verpakking en het knallende logo. Mountain Dew positioneert zich als dé frisdrank voor grensverleggende jongeren die alles uit het leven willen halen. Met de slogan “Do the Dew!” wil het merk jongeren stimuleren hun passie om te zetten in actie en zet het merk zich als eigenzinnig en expressief in de markt. Mountain Dew is al jaren een van de grootste frisdrankmerken in de Verenigde Staten en neemt een vierde plek in op de lijst van bekendste frisdranken ter wereld. Mountain Dew is landelijk verkrijgbaar in supermarkten, vooral in binnensteden en ‘on the go’ in het neongroene flesjes van 0,5l en/of 0,33l blik.

Over PepsiCo
Dagelijks nuttigen consumenten overal ter wereld, in ruim 200 landen en gebieden, meer dan een miljard keer PepsiCo-producten. PepsiCo had in 2014 een netto-omzet van meer dan 66 miljard dollar en heeft een complementair voedingsmiddelen- en drankenportfolio dat Frito-Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker en Tropicana omvat. Het productportfolio van PepsiCo biedt een breed scala aan smakelijke voedingsmiddelen en dranken, waaronder 22 merken die elk een geschatte retailjaaromzet hebben van meer dan 1 miljard dollar. 

‘Performance with Purpose’ vormt de basis van PepsiCo: het tegelijkertijd leveren van uitmuntende financiële prestaties, duurzame groei en aandeelhouderswaarde. In de praktijk betekent Performance with Purpose dat PepsiCo een breed assortiment van voedingsmiddelen en dranken biedt, van lekker tot gezond; continu zoekt naar innovatieve manieren om de milieu-impact te minimaliseren en operationele kosten te verlagen; wereldwijd een veilige en inclusieve werkomgeving biedt aan zijn werknemers, en de lokale gemeenschappen waarin het bedrijf actief is respecteerten ondersteunt, ook in de vorm van investeringen. Voor meer informatie: www.pepsico.com.

Als PepsiCo Nederland voeren wij bekende sterke merken als 7UP, Doritos, Duyvis, Gatorade, Lay's, Mountain Dew, Naked, Pepsi, Quaker, Smiths en Snack a Jacks en staan we in Nederland in de top 6 van voedingsmiddelen- en drankenbedrijven. In Nederland werken er zo’n 750 mensen op vier vestigingen, waaronder drie productielocaties. Voor meer informatie: www.pepsico.nl.

vonik

Over Vonik
Vonik is een Amsterdamse kunstenaar die gespecialiseerd is in illustraties en handgetekende typografie. Losse en vloeiende lijnen zijn kenmerkend voor haar werk, daarnaast heeft ze veel aandacht voor detail, humor, easter eggs en texturen. Vonik wordt vertegenwoordigd door PUP Creative Agency.