#inprogress a GabyGaby solo show

#inprogress

We are proud to announce that during the month of September we will be hosting a solo show by artist GabyGaby, the founder of tech-art.

The show is open to the public from the 6th of September during the whole month of September. There will be a special finissage event during the OPEN festival in the Spiegelkwartier on the 26th of September.

We hope to see you there!

#inprogress

(NL)
Kunstenaar GabyGaby kondigt zijn eerste show aan in een serie van 31 wereldwijde projecten

De Nederlandse kunstenaar GabyGaby is de grondlegger van Tech Art. De nieuwste technologische ontwikkelingen gebruikt hij in zijn kunstwerken waarbij juist de technologie de basis vormt voor zijn kunstwerken. Onder de naam Mission 31 heeft de kunstenaar een tour gepland waarbij over de aankomende 4 jaar zijn meest vernieuwende werken zullen worden tentoongesteld op beurzen, evenementen en in galleries over de hele wereld. Zijn openings show genaamd “#inprogress” is gepland van 6 September tot en met 27 September bij de Vault17 gallery in Amsterdam.

In het werk van GabyGaby wordt o.a. robotica, 3d printen, chip implantaten, bio techniek maar ook gewoon schildertechnieken gebruikt om zo tot vernieuwing te komen. Door het gebruik van techniek, nieuwe media en schilderkunst doet hij de lijn tussen design en kunst vervagen. “Het is een mash-up, een ongelimiteerde wereld, en ik zoek daar het uiterste van.” zegt GabyGaby. De kunstenaar is een van de eerste ter wereld die op deze manier high tech als kunst presenteert en daarmee het ontstaan van het segment Tech Art inluidt. 

GabyGaby exposeerde al in New York, Dubai, Amsterdam, Zurich, Vienna en San Francisco en hij maakte specifieke kunstwerken in Las Vegas, Rotterdam en voor de Tour De France. Al eerder creëerde hij reusachtige interactieve schilderijen met gebruik van augmented reality in samenwerking met Samsung, en werkte hij met o.a. Disney, Ikea, en John de Mol productions. In 2014 vulde hij de Dam in Amsterdam met een reusachtig kunstwerk van tulpen bloemen en presenteerde hij aan heel het land onze eerste echte superheld: Tulipman.

Zijn 4 jaren plan “Mission 31” zal een groot scala aan technieken gebruiken in 31 kunst projecten die bij de meest vooraanstaande beurzen en galeries over de hele wereld zullen worden gepresenteerd. Zijn openings tentoonstelling noemt hij “#inprogress” waarin hij zijn ontwikkelingen en inspiratie laat zien voor het gebruik van high-tech, en een tip van de sluier op houdt voor wat zal gaan komen. De technieken die de kunstenaar gebruikt zijn vaak zeer vernieuwend en een gedeelte van de kunstwerken die hij over de aankomende vier jaar zal laten zien zijn nu dan ook nog in ontwikkeling.

#inprogress zal een grote selectie werken presenteren waaronder schilderijen, augmented reality en 3d geprinte sculpturen. De finissage van de show wordt gehouden op zaterdag 26 September tijdens het OPEN event van het Spiegelkwartier. De expositie is te zien vanaf 6 September tot en met 27 September bij de Vault17 art gallery in het spiegelkwartier achter het Rijksmuseum.


#inprogres

(ENG)
Artist Gaby announces opening show in a series of 31 global projects

Amsterdam, 30 July 2015 - The Dutch artist Gaby is the founder of Tech Art. He uses the latest technological developments in his artworks with the technology forming the basis for his artworks. Under the name Mission 31, the artist has a tour planned the upcoming 4 years were his most innovative works will be exhibited at art fairs, events and in galleries around the world. His opening show called "#inprogress" is scheduled from September 6th till September 27th at the Vault17 gallery in Amsterdam.

The work of Gaby will include robotics, 3D printing, chip implants, bio technology, but also just painting techniques used to arrive at renewal. Through the use of technology, new media and painting, he blurs the line between design and art. "It's a mash-up, unlimited world, and I always try to go beyond." Said Gaby. The artist is one of the first in the world that presents art in this way, high tech and introduces the formation of the segment Tech Art.

Gaby already exhibited in New York, Dubai, Amsterdam, Zurich, Vienna and San Francisco, and he made specific works in Las Vegas, Rotterdam and the Tour De France. Earlier, he created huge paintings with interactive use of augmented reality in cooperation with Samsung, and he worked with Disney, Ikea, and John de Mol Productions. In 2014 he filled the Dam in Amsterdam with a huge work of tulip flowers and presented the country our first real superhero: Tulipman.

His 4-year plan "Mission 31" will use a wide range of techniques in 31 art projects that will be presented at the leading art fairs and galleries all over the world. Its opening exhibition he calls "#inprogress" in which he shows his development and inspiration for the use of high-tech, and shows a glimpse of what is to come. The techniques used by the artist are often highly innovative, and part of the artworks he will be showing the next four years are still in development.

#inprogress will present a wide selection of works including paintings, augmented reality and 3D printed sculptures. The finissage of the show will be held on Saturday, September 26th during the OPEN event of the Spiegelkwartier. The exhibition will run from September 6th until September 27th at the Vault17 art gallery in the mirror quarters behind the Rijksmuseum.


 
 

Vault17 Art Gallery
Weteringschans 69
1017RX Amsterdam

Openingstijden:
Woensdag t/m zaterdag 11.00 - 18.00
Zondag 12.00 - 18.00
aandag en dinsdag op afspraak

Persuitnodiging:
De opening van #inprogress is op 26 September. Graag nodigen wij je uit hierbij aanwezig te zijn. Je kunt je aanmelden bij Lionel Wills, lionel@vault17.com


Artist Statement

(NL)
GabyGaby is een multimedia kunstenaar die bekend staat om zijn ongewone benadering bij het maken van zijn kunst. 

Hij heeft zijn werk laten zien in New York, Dubai, Amsterdam, Zurich, Vienna en San Francisco. Ook heeft hij op maat gecreëerde werken in Las Vegas, Rotterdam en voor de Tour De France gemaakt.

Het is een mash-up, een ongelimiteerde wereld en GabyGaby zoekt daar het uiterste van. Voor GabyGaby is er geen verschil tussen commerciële en schone kunst. Door zijn werk vervaagd de lijn tussen design en kunst, schilderen en nieuwe media, merken en tentoonstellingen, stripboeken en een conservator.  Met een achtergrond in de mode en als een Creative Director, navigeert GabyGaby zelfverzekerd door de relatie van zelf expressie in de schone kunst en de massa consumptie van de toegepaste kunst.

Refererend naar iconische symbolen van populaire culturen, wereld merken, social media, steden, politiek, mode, sport en de entertainment industrie gebruikt hij zijn energieke technieken om zijn verhaal in zijn kunst te weven.

Maar GabyGaby’s werk is veel meer dan afbeeldingen en objecten, het gaat ook om de botsing van persoonlijke ervaringen, culturen, ideeën en esthetica. Zijn nieuwsgierigheid naar en het omarmen van opkomende technieken, geeft zijn werk een veelzijdig, dynamische en interactief aspect.

(eng)
GabyGaby is a multimedia artist that is known for his unusual approaches to his work. 

He has displayed his work in New York, Dubai, Amsterdam, Zurich, Vienna and San Francisco as well as creating site-specific works in Las Vegas, Rotterdam and for the Tour de France. 

It’s a crazy mashup, a limitless world and Dutch multi-media artist, GabyGaby is out to find the boundaries. For GabyGaby there is no separation between fine and commercial art. His work blurs the line between art and design. Between painting and new media. Brands and exhibitions. Comics and curators. Function and intellect. With a background working in the fashion industry as a Creative Director, GabyGaby confidently navigates the relationship between the self expression of contemporary ‘fine art’ and the mass consumerism of the applied arts. 

Referencing iconic symbols from popular culture, global brands, social media, cities, politics, fashion, sports and the entertainment industry, he uses his energetic techniques to weave his story into the art pieces. 

However GabyGaby’s work is much more than images and objects, it’s also about the collision of personal experiences, cultures, ideas and aesthetics. His curiosity in and embrace of emerging technologies, often gives his work a multi-faceted, dynamic and interactive aspect. 


BIOGRAPHY OF EXHIBITIONS

Even before he decided to be an artist in 2007, GabyGaby was always a creative mind. Working for or in collaboration with companies such as Disney, IKEA, and John de Mol productions.

2007             “Schat ik ga kunstenaar worden"
2008             Opening own Gallery/Studio Leiden.
2009             One piece Tour de France. 
2010             Sinner collaboration.
2010             "GabyGaby on Tour" during the Tour de France.
2011             Solo show Broadfoot & Broadfoot Soho New York.
2012             Solo show  The MoJo gallery Dubai.         
2013             Solo show Red Penguin gallery Marbella.
2013             Warriors of the Wheel book release. 
2013             "Warriors Tour” during Tour de France. 
2013             Expo at Kred San Francisco.
2014            National Tulip day Amsterdam
2014             Amsterdam Dance Event GabyGaby Presents: Tulipman 360° BPM