"SIGNATURE"

SIGNATURE
a show by
Michael van Emde Boas

A solo show at the Jaz in the City Hotel and the Vault17 gallery

Art photographer Michael van Emde Boas unveils his latest works in a solo show called "Signature".

Signature has had its debute in the exhibition space of the Jaz in the City Hotel in Amsterdam on November 20th and was followed by a larger solo show on December 19th, 2015.
Please find the events photos below.


Contemporary Cosmos series

The Signature digital exhibition


Openings tentoonstelling Michael van Emde Boas bij Jaz in the City Hotel

Woensdag 28 October, Amsterdam
Op Vrijdag 20 November onthullen het Jaz in the City Hotel in samenwerking met kunst agentschap Vault17 hun expositie ruimte, in het onlangs geopende hotel in Amsterdam. Fotokunstenaar Michael van Emde Boas zal in de openings expositie zijn meest recente werken presenteren, inclusief werk dat hij speciaal voor de expositie heeft gemaakt. 

De Art Wall in het Jaz in the City hotel is ontworpen als pronkstuk van de Bar / Lounge die naast de entree van het hotel ligt. Het hotel is gevestigd aan de Ziggo Dome en heeft als thema de muziek en het jeugdige van de stad. Het werk dat er in de expositie ruimte zal worden gepresenteerd richt zich op lokaal talent en het doen versmelten van de muziek, kunst, en de stad Amsterdam. Kunst agentschap Vault17 cureert de exposities in het hotel.

Fine Art fotograaf Michael van Emde Boas toont als eerste nieuw werk in de expositieruimte van het Jaz in the City Hotel. Hier zal ook een korte documentaire van de kunstenaar te zien zijn. Van Emde Boas is fotokunstenaar en op zoek naar abstracte en surrealistische beelden in alledaagse objecten en materialen. “Ik ga voorbij de grenzen van het canvas en creëer daarmee een nieuwe realiteit. 
Door creatief werk te maken, overwin ik persoonlijke beperkingen en verruim ik mijn capaciteiten en kwaliteiten als fotograaf. Ik gebruik water, inkten, gelatine, lichten, fruit, glas, poeders en werk regelmatig ook met producten voor A-merken. 

Over de serie Contemporary Cosmos
Van Emde Boas heeft zich laten inspireren door het concept van het Jazhotel en de daarbijbehorende expositieruimte. “Het hotel is een ontmoetingsplaats voor mensen van over de hele wereld die hun liefde voor cultuur, muziek en kunst met elkaar delen. De vermenging van de verschillende kleuren pigmentpoeders staan symbool voor deze authentieke ontmoetingen. Het concept met de poeders afkomstig uit India zit al jaren in mijn hoofd en past prachtig bij deze gelegenheid.” De werken zijn onderdeel van de expositie Signature die in December bij de Vault17 gallery in Amsterdam wordt geopend.

Vanaf deze November zullen er met regelmaat nieuwe exposities te zien zijn in het hotel die gepaard zullen gaan met creatieve events. De opening vindt plaats op 20 November vanaf 17.00 uur en is open voor het publiek. Om op de hoogte te worden gehouden van de events ga dan naar: www.vault17.com of naar www.jaz-hotel.com 

 

Bezoekers informatie:
Jaz in the City Hotel
De Passage 90
1101AX Amsterdam
Dagelijks geopend

 

Voor meer informatie contact:

Vault17 Art Agency
Thomas van de Meer
thomas@vault17.com 
www.vault17.com 


Signature Dec 19th 2015 @ Vault17 gallery

Credit: Michael Levkoff