Vault17 @ Bounce Space Amsterdam

Vault17 is een moderne galerie die zijn internationale kunst collectioneurs via verschillende platformen bediend. Vault17 heeft een fysieke galerie en meerdere expositie ruimtes in Amsterdam, ook runt zij een online galerie en zijn vanaf dit jaar op internationale beurzen te vinden. Zo is Vault17 dé bron voor bijzondere moderne kunst voor verzamelaars vanuit de hele wereld.

De galerie verzorgt niet alleen exposities maar vertegenwoordigt ook een reeks kunstenaars op exclusieve basis. Wat de selectie kunstenaars bijzonder maakt is dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen de verschillende carrière niveaus van de kunstenaars. Vault17 vertegenwoordigt zowel startende kunstenaars, die hun debuut bij de galerie hebben gemaakt,, als internationaal gevestigde, die door musea worden verzameld of door de grootste veilinghuizen ter wereld worden geveild.

In Amsterdam organiseert Vault17 iedere 2 maanden een solo expositie bij de concept store / co-working space “Bounce Space” aan de Overtoom 141. De exposities worden gecureerd naar de stijl van de shops waarbij “moderne ambacht” voorop staat. Er kan van de kunst worden genoten terwijl de Barista’s van Lot Sixty One een prachtige cappuccino serveren, de kappers van Bubblekid je een nieuwe coupe aanmeten, of terwijl je fiets wordt gerepareerd in de Fietskantine. Bounce Space biedt op de verdiepingen boven de concept store prachtige flexibele werkruimtes aan voor zelfstandigen. Dit maakt deze locatie tot een levendige community waar je telkens weer wordt geïnspireerd.

Oprichter van Vault17, Thomas van de Meer, gelooft in het belang van het aanbieden van kunst van startende kunstenaars op locaties als Bounce Space. “Het vestigen van de naam van een startende kunstenaar is niet eenvoudig. Wanneer hun kunst en naam worden opgepikt door een levendige community als Bounce Space, dan zijn er direct een aantal actieve ambassadeurs gewonnen voor de kunstenaar en zijn de eerste stappen naar een grotere naamsbekendheid gezet. Hiernaast is ook de kruisbestuiving tussen de verschillende shop eigenaren erg interessant. Een goed deel van de kunstliefhebbers houdt van een heerlijke kop koffie, en collectioneurs gaan uiteraard ook naar goede kappers”.

Kijk voor meer informatie op www.vault17.com